Linjavaihde.fi forum

Simulaattorit => Sisällöntuotto => Aiheen aloitti: Pullahuru - Tammikuu 08, 2017, 17:41:00

Otsikko: Piirustuksia
Kirjoitti: Pullahuru - Tammikuu 08, 2017, 17:41:00
Laitetaan tähän aiheeseen kalustopiirustuksia.

Löysin http://rautatiearkisto.info/piirustukset/ (http://rautatiearkisto.info/piirustukset/) sivuston jossa on ainakin sinisten vaunujen piirustuksia.
Otsikko: Vs: Piirustuksia
Kirjoitti: Santa_Fe - Tammikuu 09, 2017, 18:41:54
https://www.vrtranspoint.fi/fi/vr-transpoint/asiakkaan-opas/kalusto/
Tuolta löytyy tällä hetkellä käytössä olevien tavaravaunujen piirustuksia. Piirustukset eivät ole tarkkuudeltaan mitään huipputasoa, mutta kyllä niiden pohjalta pystyy siitä huolimatta tekemään vaikka mitä.

Jossain oli joku sivu mistä löytyi puuvaunujen ja käytöstä poistuneiden tavaravaunujen piirustuksia, mutta en nyt yhtään muista mikä se oli. Jos joku sattuu muistamaan niin olisi varmaan hyvä linkata tänne.
Otsikko: Vs: Piirustuksia
Kirjoitti: KN500 - Kesäkuu 06, 2017, 07:34:20
Moi. Kuinka piirustuksia voi avata blenderiin?
Otsikko: Vs: Piirustuksia
Kirjoitti: Dv16 2026 - Kesäkuu 06, 2017, 23:33:31
Moi. Kuinka piirustuksia voi avata blenderiin?

Tämä koskee Blenderin versiota 2.78. Itse olen laittanut piirustukset Blenderiin näin: Blenderin mallinnusikkunan oikeassa yläkulmassa on pieni plus-merkki, jota vetämällä esiin tulee valikko jossa on kaikenlaisia koordinaatteja, rullaa hiirellä se valikko ihan alas. Siellä pitäisi olla "Background Images" vaihtoehto, joka pitää avata nuolesta jolloin kyseinen valikko aukeaa. Paina sieltä "Add Image" ja sen jälkeen "Open", nyt pitäisi näkyä tietokoneesi asemat ja kansiot ym. Etsi sitä kautta haluamasi piirustus joka on koneeellasi ja avaa se vaikkapa kaksoisklikkaamalla. Blenderin pitäisi nyt palautua takaisin mallinnustilaan. Todennäköisesti piirustus ei tule ihan suoraan näkyville jote tilanne vaatii vielä pienen tempun, eli vaihda kuvakulma napilla 1 tai 3 (toimii myös 7 ja 9), mutta kuvakulma on ehdottomasti oltava kohtisuoraan. Ei ilmeisesti näy vieläkään niin paina vielä numeroa 5. Nyt pitäisi piirustuksen näkyä taustalla. Piirustuksen sijaintia ja kokoa saa muutettua saman "Background Images" valikon alle avautuneessa x-,Y-,Rotatio- ja Size- arvoja muuttamalla.
 Toivottavasti tästä on jotain apua.


Olisi vissiin helpompiakin tapoja käyttää piirustuksia mutta itse en ole kerennyt opetella kuin tämän. Kuuntelen mielelläni muitakin tapoja.